jueves, 6 de agosto de 2009

No als bous embolats


Des de l'any passat l'ajuntament porta a Castalla, una setmana abans dels populars festejos de la vaca, diversos actes taurins; des d'ací volem posicionar-nos, sobretot, en contra d'un d'ells: els bous embolats.

La tradició dels festejos populars amb solta de vaca va des del més innocu per a l'animal (les nostres vaquetes tancades en els carrers del poble, el futbol-vaca d'algunes localitats...) fins a barbaritats com omplir-los el cos de dards o encendre foc a les banyes, com en els bous embolats. Mai ha sigut tradició a Castalla fer patir els animals, sí jugar amb ells. Els bous embolats no haurien de formar part de les nostres festes, pel maltractament que patix l'animal (de les purnes que solten les banyes es poden cremar cap i ulls).

Sí a la vaca en Castalla, no als bous embolats.

Foto: Comissió Anti-Vaca

6 comentarios:

  1. Conteu amb el meu suport, és intolerable el que es fa als animals.
    NO ALS BOUS EMBOLATS.

    Eva

    ResponderEliminar
  2. No al bou embolat.
    No a la vaca.
    No a cualquier fiesta que incluya animales porque aunque creamos que no sufren hay que pensar que están fuera de su entorno y sufren, por supuesto que sufren.

    ResponderEliminar
  3. La vaca té una tradició i bo, no ens agrada, però l'acceptem; el bou embolat és de l'any passat i no, no volem veure patir un animal.

    ResponderEliminar
  4. Que algú del PP li diga a la Sussanna MacKenzie què significa que el bou embolat no és cap tradició a Castalla, perquè l´any passat al plenari se li va explicar de diferents maneres i, o no ho va entendre, o no ho va voler entendre. I si volen austeritat econòmica, podrien haver començat per retallar per ahí, i no gastar-se els nostres diners en salvatjades, ja que ni Paneta ni ningú dels seus han volgut baixar-se el sou. Vaja exemple donen!

    ResponderEliminar
  5. Ja en l'antiga Roma els emperadors sabien la importància d'oferir circ als seus súbdits...

    ResponderEliminar