lunes, 2 de marzo de 2009

El Bloc, blaver!


"Cosas veredes, Sancho" li deia el Quixot al seu escuder, perquè no se sorprenguera de tot.

Doncs bé, la capacitat de sorpresa dels humans no té límit. Perquè sorpresa i confusió ha despertat en mi al llegir este titular de Las Províncias: "El 90% de la militància abona l'aposta valencianista del Bloc" i continuar llegint coses com estes: "La Senyera amb la franja blava, que va presidir el congrés dels nacionalistes, l'Himne Regional o la normes lingüístiques de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua són alguns dels pilars que marcaran l'actuació del Bloc en el seu afany de recuperar els vots valencianistes perduts des del desmembrament d'Unió Valenciana".

És a dir, per a intentar créixer electoralment es renega del que ha sigut el passat ideològic del Bloc per a assumir les antípodes ideològiques, el Mal, contra el que es lluitava anteriorment. Per tant, no s'ha d'estar rient González Lizondo des de la seua tomba, a carcallada neta...

No m'estranyen ja els últims pactes amb el PP en ajuntaments de diversos pobles, en compte de amb un partit progressista. Mal em pareixeria eixa favada d'Alarte d'anomenar PSCV al seu partit; mort em quede d'este gir del Bloc. Allà ells, per a mi ja sobren.

11 comentarios:

  1. I jo em pregunte...Tu et refies completament del que publica las Provincias? No vaig a dir-te que no siga cert, però sí tractat de manera tendenciosa...

    El tema dels simbolets ja cansa, veritablement. No sé, crec que ja és hora de deixar-se de banderetes, de si blaveros/catalanistes i començar a treballar pel País Valencià. La senyera amb franja blava està acceptada des del Congrés de l´Eliana de 1996, denotant açò la pluralitat del valencianisme d´arrel fusterià per una banda i l´altre valencianisme "estricte" hereu d´aquell de la II República, però no precissament anticatalà. Jo no vaig a negar-te, que sóc dels "quatribarrats", però crec simptomàtic i encoratjador que abastem símbols tradicionalment prostituïts per l´espanyolisme, però netament valencians, com ho és la senyera coronada. Tot el que tinga quatre barres és nostre. I amb això el Bloc, no té tendència a caure en el blaverisme, ni molt menys, sinó a acceptar una pluralitat simbòlica que li permeta ser presentat cara a la societat com un partit netament valencianista que no renega del seu passat fusterià. Per cert, la senyera coronada des de fa molts anys, és acompanyada en els actes del Bloc per la quatribarrada.

    Amb l´himne, és més o menys paregut. Per als que som músics, ens pareix una magnífica peça. La muixeranga també. Però l´himne (i ací no ho diu) és el que es canta amb la lletra canviada (feta per la Junta Central Fallera d´Alzira al 1955) on en lloc de dir "per a ofrenar noves glòries a Espanya" canvia a "Tots baix els plecs de la nostra senyera", així com el canvi de "regió" per "Nació". La pluralitat ací també és palesa, sense que s´haja de renunciar per la força a res.

    Respecte a les normes lingüístiques de l´Acadèmia Valenciana, no tinc res que dir...Són les que tu has utilitzat en el post.

    I això d´assumir l´ideari ideològic d´UV...realment t´ho creus? UV, sols es caracteritzava per l´anticatalanisme. Si bé, és cert que va ser un partit vist pels valencians com a propi, el Bloc ha d´aconseguir arribar a eixa connexió amb la gent, però no seguint l´exemple i la praxis política d´UV precissament. Només faltava.

    Quant a la política de pactes amb el PP en ajuntaments...cada poble és un món. Jo no crec que el Bloc haja de quedar-se com si fóra el mer germà xicotet del PSOE, com si estigueren units en matrimoni indisoluble, en la unitat de destí i en lo universal. Al Bloc no li ha de marcar l´agenda ni la forma de fer política ningú. I si amb un pacte amb el PP (puntual i sempre sabent el context en que es produix, perquè ja els coneixem) garanteix complir en gran mesura el programa propi, s´ha de tirar avant. Sobretot quan en molts pobles el PSCV, no és que diguem gens progressista.

    Perdona, si he sigut un poc brusc. No era la meua intenció de veritat. Parle en nom propi, i sense ser militant del Bloc. Però crec que des d´alguns mitjans se li dóna massa mala premsa. El Bloc no ha donat cap gir fort en la seua forma de fer política. El que passa és que a alguns mitjans els agrada fer lectures interessades.

    Com a colivenc en la distància, seguisc també molt el que s´esdevé en el poble del costat. I aquest blog em pareix una eina fonamental. Seguiu així...

    salutacions

    ResponderEliminar
  2. A l'administració de la pàgina:

    M'agradaria saber per què baseu les vostres opinions sobre el Congrés del BLOC en una notícia tractada pel diari LAS PROVINCIAS, que de tot el món és coneguda la seua ideologia.

    Si voleu informar-vos del desenvolupament del V Congrés del BLOC, i del detall de les ponències, estem a la votra disposició.

    Només remarcar-vos que el contingut d'esta opinió que publiqueu, a efectes del que es correspon amb les ponències aprovades pel V Congrés del BLOC, no s'ajusten a la realitat, i que expliqueu el sentit despectiu del titular.

    ResponderEliminar
  3. Las Provincias es un periódico bastante infame, pero estaría bien leer lo publicado en Levante-EMV, 1 de març de 2009:
    «V CONGRESO. El Bloc acepta los símbolos oficiales tras un debate interno.
    La gestión de Morera recibe una contestación del 37% tras la polémica ponencia política.
    J. L. G., Valencia.
    El Bloc zanjó ayer el debate de los símbolos tras unas semanas de cierta polémica, surgida por el contenido de la ponencia política redactada para el V Congreso que se celebra este fin de semana en Valencia. El texto original, que hacía una llamada a asumir la simbología estatutaria, concretamente la senyera coronada, generó una avalancha de enmiendas de diversas comarcas.
    Finalmente, la comisión aprobó ayer la enmienda de consenso impulsada por la dirección y avalada por once de las quince comarcas reacias al texto original y el propio equipo ponente. En esencia, la solución viene a decir lo mismo: que el Bloc acepta los símbolos oficiales, como viene haciendo con normalidad desde el Congreso de l'Eliana, en 1996, cuando la entonces coalición valencianista aceptó la bandera con franja azul e himno oficiales.
    "La sociedad valenciana ha superado el conflicto identitario y el Bloc ha dado pasos en ese sentido", dice el texto pactado, que invita a "aceptar sin dramatismo todos los universos simbólicos que puedan contribuir al proyecto político valencianista". La ponencia política fue finalmente aprobada por 144 votos a favor, tres en contra y 18 abstenciones en la comisión.
    Antes de llegar a ese resultado, se sometió a votación una enmienda presentada por la agrupación de Valencia ciudad, partidaria de recoger explícitamente la apuesta del Bloc por los aspectos simbólicos valencianos. Es precisamente en la capital donde el partido de Morera ha tenido tradicionalmente más problemas para transmitir esa normalidad respecto de los aspectos identitarios. "Todo símbolo que no asumamos será utilizado contra nosotros", venía a decir el texto, rechazado por 156 votos contra 76 favorables.
    Por lo demás, no hubo sorpresas y la candidatura de Enric Morera, actual secretario general, fue la única que se presentó para la votación que se celebra hoy. Morera dejó claro que "la división identitaria no forma parte de la agenda política" del Bloc. Su gestión fue aprobada por el 63% del congreso, pero su informe obtuvo 69 votos en contra y la abstención de 106 de los 470 delegados presentes. Ese 37% de contestación puede interpretarse como una censura a la polémica que se ha generado con la ponencia política, aunque Morera lo atribuyó al desgaste vinculado a la presencia institucional del partido [...]».
    Vamos, que lo habeis tenido crudo para que la gente de vuestro propio partido aceptara esas enmiendas integradoras, ¿te extraña que en la calle te llamen "blaver"? Pues ve acostumbrándote...

    ResponderEliminar
  4. Bé, es nota que este blog "plural" només entén la pluralitat com ser del psoe o del psoe.

    ResponderEliminar
  5. El PSOE també és blaver, ull a la dada... el que emprenya és que el BLOC vaja a perdre les seues essències (jo ho veig així) per tal de guanyar vots, "connectant amb la societat". Igual que volia fer Alarte anomenant el PSPV PSCV. Igual d'estafat em sent. I sou tan democràtics, aguanteu les crítiques.

    ResponderEliminar
  6. No, el blaverisme no és acceptar la bandera oficial. El blaverisme és una ideologia ultraespanyola i ultradretana. No ens enganyem.

    Per això, el titular és insultant amb el BLOC.

    Que la UPV va acceptar la bandera oficial en 1995 (fa 14 anys!) és cert, el que passa és que hi ha gent que no s'ha enterat, o que no ha volgut enterar-se que el BLOC no és només la UPV, i que és un partit netament valencianista i d'esquerres.

    I si no a que ve ara esta notícia, quan no ha canviat res des de l'any 1995?

    ResponderEliminar
  7. Hola. Yo, que soy socialista, también soy valencianista en lo cultural (aunque me exprese mejor en castellano) y en parte, en lo político. Pero yo, que tengo estudios de filología, he estado muchos años en contacto con gente valencianista prollengua catalana, por ejemplo, y mucha de esa gente no entiende el cambio que habeis dado. Simplemente. Y por lo que he podido leer y me han contado afiliados, alguna contestación interna ha habido... ha ganado la mayoría en vuestro partido, perfecto, pero eso no quita para que a alguna gente no le guste... y si dicis que desde hace no sé cuánto ya se aceptaban cosas, pues no es ésa la impresión que nos daba desde fuera; y por cierto, aunque no os guste a algunos, ser socialista, en mi caso, es ser de izquierda y muy respetuoso con nuestra cultura y lengua propia, que también es la mía y la de mis padres. Y respetuoso con las personas y sus opiniones.
    Saludos y no nos enfademos entre nosotros, que el adversario a abatir es otro, y muy grande...

    ResponderEliminar
  8. Molt bé, ja s'ha desvetllat el secret i ja sabem qui és el gestor de la web: un socialista.

    ResponderEliminar
  9. Chaval, si lo dices por mí, andas despitado...
    Me he limitado a dejar un comentario y en él dejar las cosas claras, pero hoy no estais alguno muy espabilado...

    ResponderEliminar
  10. Y además, qué manía, meteos con la gente del PP, no con la del PSOE...
    Si al final tendrán razón los que os critican.

    ResponderEliminar
  11. Això és el que voldrien molts del PSOE: dir-li al BLOC com ha d'actuar, com ha de parlar, a qui ha de criticar...

    Si de pactar amb el PP es tracta... mireu-vos primer i expliqueu per què tireu al BLOC de l'alcaldia de Senija (la Marina Alta) amb un pacte PP-PSOE, per què li doneu la presidència de Navarra a UPN-PP podent tenir vosaltres la presidència gràcies a Nafarroa Bai, o per què pacteu amb el PP en el País Basc, si sou arxi-enemics.

    El que passa és que PSOE i PP teniu un enemic comú: el nacionalisme "perifèric", perquè el vostre nacionalisme espanyol, o el del vostre electorat, no en permet un altre.

    Quan vosaltres tingueu clar que el vostre enemic és el PP i tot el que representa, toqueu-nos a la porta i ens tindreu al vostre costat. Mentre que al PSOE jugueu a ser un PP descafeinat, un PP moderat, un PP "comprensiu", no deixareu de ser això: la versió light del PP.

    ResponderEliminar